09171003843

مهاجرت کاری به عمان
دوشنبه 26 فروردین 1398
    
بازدید: 467
    

 <عمان >

عمان با نام رسمی سلطان‌نشین عُمان کشوری پادشاهی است در خاور شبه جزیره عربستان و پایتخت این کشور شهر مسقط است.
عمان پیوند گسترده نظامی و سیاسی با ایالات متحده آمریکا و پادشاهی بریتانیای بزرگ دارد ولی سیاست خارجی آزادانه‌ای درپیش می‌گیرد. فرمانروایی این کشور پادشاهی بی چون و چراست اما پارلمان نیز نقش قانون‌گذاری و بازرسی اندکی دارد.
دارای جمعیتی بالغ بر 2.5 میلیون نفر. همچنین تعداد اشخاص خارجی که در این کشور به زندگی و تجارت می‌پردارند حدود 2 میلیون نفر می‌باشد.

مهاجرت کاری به عمان

مزایای کار در عمان:
• در این کشور مالیات بردرآمد وجود ندارد و تنها قسمت بسیاری کمی از درآمد کارکنان به بیمه خدمات اجتماعی تعلق می‌گیرد.
• دارای اقتصادی قوی بر پایه صادرات نفتی، محصولات کشاورزی، ماهیگیری، پارچه و صنعت توریسم ۹۱.۱درصد مردم عمان باسواد هستند.
• در عمان هیچ جرم و جنایتی صورت نمی‌پذیرد.از جمله کشورهای امن خاورمیانه در طول 5 سال گذشته.

درآمد ماهانه در عمان :
واحد پول عمان ریال می‌باشد. هر ریال عمان در حدود 40 هزار تومان ایران است و هر ریال عمان ۲.۶ برابر دلار آمریکاست . برای یک زندگی معمولی در حد متوسط و با صرفه جویی می‌توان حدودا با 200 تا 250 ریال به شکل ماهیانه در عمان زندگی کرد. همچنین به طور معمول هینه اسکان یک شخص در عمان ماهیانه 50 الی 100 ریال می‌باشد. یک کارگر ساده در عمان برای شروع به کار در ابتدا ماهیانه درآمدی در حدود 300 الی 350 ریال خواهد داشت که این مبلغ با توجه به سابقه شخص متقاضی و رزومه ایشان متفاوت می‌باشد.
شرایط اخذ ویزای کار عمان:
جهت اخذ ویزای کار عمان می بایست دعوتنامه ای از کارفرمای محلی عمان داشته باشید که مسئولیت شرایط مندرج در دعوتنامه را بپذیرد. مجوز استخدام باید از وزارت کار در عمان صادر شود و تأییدیه اداره پلیس سلطنتی را داشته باشد. و همچنین متقاضی کار شرایط زیر را داشته باشد:

1- سن متقاضی کمتر از 24 سال و بیشتر از 40 سال نباشد.(بیش از 40 سال روش سرمایه گذاری)
2- شخص باید همان شرایط مندرج در دعوتنامه کاری را داشته باشد.
3- مدارک مورد نیاز درخواست ویزای کار عمان:
مدارک زیر می بایست به زبان عربی (برای ملل عرب) و یا به زبان انگلیسی (برای ملل غیر عرب) ارائه شود:

1. دو قطعه عکس 6 * 4
2. کپی پاسپورت متقاضی با اعتبار بیشتر از 6 ماه
3. مجوز کار که توسط وزارت کار صادر شده
گواهی پزشک برای شهروندان کشورهای هند، فیلیپین، پاکستان، اندونزی، بنگلادش، مصر، سریلانکا، سودان، سوریه و اتیوپی که توسط وزارت بهداشت صادر شده
مدارک تخصصی متقاضی:
• صدور کارت اقامت: کارمند باید کارت اقامت را برای اقامت قانونی در طول مدت استخدام اخذ نماید. این اقدام زمانی انجام می شود که کارمند ویزا را دریافت نموده و در عمان حضور دارد. کارمند می بایست ظرف 30 روز پس از ورود به عمان کارت اقامت را از اداره مدنی پلیس سلطنتی عمان کسب نماید. همچنین می بایست آزمایش خون را در یک مرکز پزشکی انجام دهد و اثر انگشت خود را ثبت نماید. این کارت اقامت تا 2 سال معتبر است. مدارک زیر برای اخذ کارت اقامت مورد نیاز است:
1. دو قطعه عکس پاسپورتی
2. گذرنامه
3. کپی پاسپورت
4. هزینه: 10 OMR برای آزمایش پزشکی

• خاتمه اقامت: در هر شرایطی که مستلزم تغییر شغل باشد و یا قرارداد کار به طور موقت خاتمه یابد و یا منقضی شود متقاضی می بایست حداقل 2 سال از عمان خارج شود مگر اینکه گواهی NOC را دریافت نماید که در این سند کارفرما و دولت هر دو اعلام می کنند هیچ مشکلی با حضور کارمند ندارند. البته این فرایند طولانیست و اغلب NOC صادر نمی شود.

عوامل کلیدی که برای کار در عمان باید در نظر بگیرید:
عمان سیاست های انعطاف پذیری برای استخدام نیروی کار خارجی دارد. بسیاری از قوانین استخدام در عمان محدودیتهای سنگینی برای اتباع خارجی اعمال می کند که هدف این قوانین اولویت دادن به کارمندان عمانی است. کارفرمایان باید از این محدودیتها در هنگام استخدام اطلاع داشته باشند. بخش خصوصی توسط چند قانون از جمله قانون اساسی، قانون کار و قانون امور اجتماعی کنترل می شود.

قرارداد کار:
قرارداد استخدام باید به زبان عربی نوشته شود و یا به زبان عربی ترجمه شود. قرارداد کاری باید شامل موارد زیر باشد:
نام کارفرما و آدرس محل کار
نام کارمند، تاریخ تولد، مدرک تحصیلی، ملیت، شغل و محل اقامت
نوع کار
مدت قرارداد
حقوق پایه و مزایا
الزام قانونی یک قرارداد معتبر احترام به دین اسلام، قوانین و آداب و رسوم کشور عمان است.

انواع قرارداد استخدام:
1- قرارداد ثابت : قرارداد ثابت از نظر قانونی برای مدت مشخصی معتبر است و برای پروژه های مشخص که نیاز به زمان خاصی برای تکمیل دارند مناسب تر است. قرارداد ثابت به طور خودکار در پایان تاریخ اعتبار خاتمه می یابد هر چند ممکن است با توافق طرفین تمدید شود.

2- قرارداد نامحدود : قرارداد نامحدود برای مدت زمان نامحدود معتبر است و تا زمانی که دو طرف به تعهدات خود عمل کنند ادامه دارد. هیچ تاریخ انقضایی برای قرارداد نامحدود وجود ندارد و درصورتی کارفرما قادر به فسخ آن است که دلیل منطقی و منصفانه ارائه دهد.

ساعات قانونی کار:
طبق قانون کار حداکثر 9 ساعت کار در روز در 5 روز کاری هفته اعمال می شود. در طول ماه رمضان 36 ساعت کار در هفته مجاز است. حداقل یک ساعت استراحت در روز انجام می شود. ترک کار بیش از 10 هفته در سال مجاز نیست. کارمند می تواند در شرایطی مثل ازدواج، مرگ خانواده و یا بیماری درخواست مرخصی دهد.

خاتمه کار:
خاتمه قرارداد ثابت پیش از تاریخ انقضا تا زمانی که پروژه تکمیل نشده مجاز نیست به جز موارد نقض شدید مندرج در ماده 40 و 41 قانون کار.

حقوق بازنشستگی:
سیستم تأمین اجتماعی در عمان تمام شهروندان عمانی بین 15 تا 59 ساله را که قرارداد دائم شغلی دارند را تحت پوشش قرار می دهد. کارگرانی که از شورای همکاری خلیج فارس (GCC) آمده اند نیز تحت پوشش این طرح هستند. 6.5 درصد از حقوق پایه کارمند بابت تأمین اجتماعی کسر می شود. زنان در 55 سالگی و مردان در 60 سالگی می توانند تقاضای بازنشستگی نمایند. البته طرح بازنشستگی دولتی برای کارکنان خارجی اعمال نمی شود.

اقامت عمان از طریق ویزای کار:
با توجه به قانون اقامتی کشور عمان کارگران خارجی اجازه اقامت بلند مدت در عمان نخواهند داشت و تابعیت کشور عمان به خارجیان اعطا نمی شود لذا ویزای کار عمان راهی برای مهاجرت به این کشور و اخذ تابعیت این کشور نیست. با توجه به این قوانین شرایط اخذ ویزای کار عمان برای کارگران خارجی کمی دشوار است و امکان اخذ ویزای کار بدون پیشنهاد کار وجود ندارد.

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.